Noise cancelling: de 3 beste hoofdtelefoons om geluid te verminderen

Geluid verminderen bij mensen met autisme

Geluidsreductie is een van de sterke troeven waarmee jij (als persoon met autisme) kan geholpen zijn. Het is hét middel bij uitstek om de luide leefwereld rondom jou draaglijker te maken, zowel op school als in het gezin en op het werk. Los van geluidsreductie, kan het ook een gevoel van zekerheid geven te weten dat je een hoofdtelefoon achter de hand hebt die je altijd kan helpen wanneer nodig.


Noise cancelling op school

Hoofdtelefoon.jpg

De hooftelefoon kan op school gebruikt worden om je even af te schermen van het vele geluid die klasgenoten eventueel maken. Ook tijdens het maken van een toets of gedurende de examenperiode zorgt noisecancelling ervoor de je vervelende geluiden of geluiden die je uit je concentratie halen, elimineert. Weg zijn de klikgeluiden van balpennen, het schuifelen op de stoelen, het zuchten en kuchen van personen uit jouw klas.

Zo kan jij je beter focussen en dat resulteert heel vaak in betere concentratie en dus ook betere punten op school.


Noise cancelling binnen het gezin

Geluidsarm plekje.jpg

Leven binnen een gezin kan uitdagend voor je zijn, zeker als je broers of zussen hebt. Het is algemeen geweten dat kinderen heel veel fun kunnen hebben of weleens stevig in de clinch kunnen gaan met elkaar en bijgevolg ook heel veel lawaai maken. O horror! Als je geen geluidsarm plaatsje hebt om je terug te trekken kan dit heel veel van je vergen.

Daarom pleiten we ervoor om in de woning toch minstens één plaatsje vrij te maken en ervoor te zorgen dat jij, als persoon met autisme, kunt gaan opzoeken indien daar (hoge) nood aan is. Dat kan een hoekje in de woonkamer zijn of je eigen kamer.


Noise cancelling op het werk

Hoofdtelefoon 3 klein.jpg

Als je bij de gelukkigen bent omdat je als persoon met autisme kunt gaan werken, ligt er een leuke, maar ook challenging wereld voor je open. Los van het feit dat jouw autisme sociale relaties soms bemoeilijkt, kunnen ook de landschapskantoren jouw geduld en vermogen serieus op proef stellen. Een geluidsarme ruimte is eigenlijk iets wat elk bedrijf ter beschikking zou moeten hebben. En dat niet alleen voor mensen met autisme. Iedereen is immers gebaat bij een rustig moment van tijd tot tijd. Maar, omdat de baas nog altijd de baas is en jij het niet (altijd) voor het zeggen hebt, kan een hoofdtelefoon een goede hulp zijn op het werk. Maak er dan ook gebruik van, telkens wanneer je er nood aan hebt. Vergaderingen zijn er natuurlijk een uitzondering op!


3 Goede hoofdtelefoons voor mensen met autisme in 2020

Omdat een hoofdtelefoon weleens een van de beste middelen is om jou te laten functioneren, zet ik hieronder 3 telefoons op een rijtje die jouw beste vriend kunnen worden in het verminderen van omgevingsgeluiden.

  • BOSE Quiet Comfort 35 II:

    • Filtert perfect gezoem en gebrom

    • Je kan nog stemmen horen wanneer hij op stil gebruik staat

    • Bij gebruik met een app met natuurgeluiden (bijvoorbeeld My Noise), komen de stemmen praktisch niet meer door

    • Prijs: +/- 349,- EUR

  • JBL Tune 600BT NC:

    • Bij intensief gebruik gaat de batterij bijna een week mee

    • Filtert perfect harde geluiden

    • Je stoort niemand met jouw muziek, ook al staat je volumeknop hoog

    • Prijs: +/- 79,99 EUR

  • SONY WH-1000XM3:

    • Dempt storende omgevingsgeluiden en ruis

    • Zeer gemakkelijk in gebruik

    • Batterij gaat langere tijd mee

    • Prijs: +/-259,- EUR

Zoals je zal merken heb ik niet alle voordelen heb opgesomd. Dat komt omdat de kwaliteit van geluid en noise cancelling voor iedere persoon met autisme anders is. Zoals gezegd beleeft ieder persoon met autisme dit op zijn/haar manier. Wat voor de ene goed is, is voor de andere uitstekend of net niet goed genoeg.

Ik wens jullie veel succes met jullie zoektocht naar een hoofdtelefoon die jouw wereld veel beter maakt.

Geniet van de stilte of van goede muziek :-)
Karine

Vorige
Vorige

Wanneer bereikt iemand met autisme zijn/haar hoogste potentieel?

Volgende
Volgende

1 april grappen en autisme